Brindzás pirog
- Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az áttört burgonyát,beleütjük a tojást és annyi vizet,amennyit felvesz.
Ebből sima állagú tésztát gyúrunk. Amikor összeállt kitesszük a deszkára és ott félbevágjuk.
Az egyik felét kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket. Simára keverjük a brindzát, a tört burgonyával.
A töltelékből pici golyókat formázunk.
A gombócot ráfektetjük a tésztára, azt ráhajtjuk és a pirog szaggatóval félkör alakú formákat vágunk.
Enyhén sós, forró vízbe tesszük és kb 5 percig főzzük. Hideg vízbe kiszedjük, majd lecsepegtetjük és meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
Ha sok a tészta mennyisége a felét még főzés előtt, zárható dobozban, vagy zacskóban lefagyaszthatjuk.
Az 50 dkg lisztből 70 db pirog lesz.
A tálaláskor a tésztát meglocsoljuk tejföllel, szórunk rá pirított szalonna kockát és meghintjük a zöldfűszerekkel.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 0,5 kg rétesliszt
- 15 dkg héjában főtt burgonya,áttörve
- 1 db tojás
- 2 dl víz
- 1,5 kávéskanál só
- Töltelék:
- 45 dkg brindza (juhtúró)
- 22 dkg héjában főtt,áttört burgonya
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csomag snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg füstölt szalonna
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez