Császármorzsa
- A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. A megmosott citrom héját belereszeljük. Beleütjük a 2 db tojást, hozzáöntjük a forró tejet és alaposan elkeverjük. A mazsolát pici tejben vagy vízben beáztatjuk.
A vajat egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a masszát a forró vajhoz. Közepes lángon pár percig sülni hagyjuk, majd folyamatosan kevergetve összetörjük. Hozzáadjuk a leszűrt mazsolát. Ezután sokáig kevergetve, a tésztát szétnyomkodva morzsás állagúra sütjük.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Hozzávalók
- 25 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 késhegynyi só
- 5 dk vaj
- Tálaláshoz:
- 3 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál barack lekvár
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez