Körömpörkölt
- Finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Bográcsban felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük a hagymákat. Nem sütjük.
Beletesszük a paradicsompürét, a sót és elkeverjük.
Ráhintjük a pirospaprikát és picit pirítjuk, de óvatosan.
Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott, felaprított körmöket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehát rövid lével főzzük, fedő alatt.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk a lecsót és az őrölt köményt.
Megkeverjük. Lefedjük és tovább főzzük.Körülbelül egy óra után, amikor elfőtte a levét, levesszük a fedőt és még főzzük fél órát, lassan, kis tűzön.
Főtt burgonyát adunk hozzá.
Hozzávalók
- 6 fő részére:
- 1.5 kg sertésköröm, farok vegyesen
- 5 dkg zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2-3 dl lecsó
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 db csípős paprika
0
Add hozzá a kedvencekhez