Darálós keksz
- Egy mély tálban a lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a sütőport, hozzáöntjük a margarint és a citromlevet, majd beleütjük a 4 db tojást.
Addig gyúrjuk, amíg sima nem lesz és elválik a kezünktől és az edénytől. Ekkor kétfelé vesszük és az egyik félbe beletesszük a kakaóport és újból jól átgyúrjuk.
Légmentesen lezárva és egy éjszakára hűvös helyre, vagy pár órára hűtőbe tesszük.
Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő, amennyi a kinyomó- darálóba fér és 8-10 cm-es rudacskákat készítünk, amiket sütőpapírra helyezünk és előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig sütjük. ekkor megfordítjuk, és addig sütjük, amíg, ropogós, száraz nem lesz. Ugyanígy járunk el a kakaós masszával is.
Hozzávalók 6 főre
- 70 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 4 db tojás
- 1 evőkanál citromlé
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez
Hozzávalók
Ingredients
Utasítások
Videó