Túrógombóc

  • Egy mély tálban összetörjük a túrót és belekeverjük a lisztet, a cukrot,a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt.
    Sűrű állagú masszává keverjük. Ha kell, búzadarával sűrítjük, tejföllel hígítjuk.
    Hűvös helyen, letakarva egy órát pihentetjük.

    Egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel forrni.
    Ez idő alatt, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk egy tányérra, amiket a felforrt vízben kb. 10 perc-15 perc alatt (mérettől függően) készre főzünk.
    Félidőnél egy fakanállal megnézzük, hogy nem tapadt –e le az edény aljára, mert azzal jelzi az elkészültét, hogy feljön a víz tetejére.
    Egy serpenyőben, a vajon pirított prézliben meghempergetjük.
    Tejföllel és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók

  • 4-6 fő részére:
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál prézli
  • 1 evőkanál margarin
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán