Finomfőzelék
- Felhevített zsírba öntjük a zöldségeket, megdinszteljük, ráöntjük a lisztet.
Jól elkeverjük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, a sót, kristálycukrot és felengedjük tejjel.
Ismét összekeverjük és fedő alatt 20-30 percet főzzük. Közben többször megkeverjük, hogy a liszt miatt le ne tapadjon.
Tálalás előtt meghintjük frissen vágott petrezselyem zölddel.
Hozzávalók
- 4 fő részére:
- 1 kg vegyes zöldség
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 púpozott evőkanál zsír
- 1 db babérlevél
- 3 dl tej
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez