Gombakrémleves
- A felkockázott szalonnát megsütjük az olajban. Hozzásütjük a csíkokra vágott fokhagyma szeleteket is. Amikor ropogósak, akkor kiszedjük. A két legszebb gombafejet szeletekre vágjuk és ezeket is kisütjük a forró olajban. Kiszedjük és lecsepegtetjük. A maradék olajba beletesszük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Megdinszteljük és egy, két perc után hozzáadjuk a felkockázott gombát is. Összekeverjük, picit sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lestyán ágat és a felkarikázott szárzellert, majd felöntjük annyi húsleves alaplével, ami éppen ellepi. 30 perc alatt puhára főzzük. Megkóstoljuk és még adhatunk hozzá sót, borsot. Hozzákeverjük a tejszínt és felforraljuk. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük. Ezután, botmixerrel simára turmixoljuk. Tálaláskor a tetejére a pirított gombából és a ropogós szalonnából is teszünk.
Hozzávalók
- 1,5 kg csiperkegomba
- 3 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 dl étolaj
- 1 szál lestyán
- 1 db szár zeller
- 1 liter húsleves alaplé
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez