Tejfölös-gombás zúzagulyás
- A felhevített zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát ,majd az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, babérlevelet, örölt köményt és a pirospaprikát. Rátesszük a feldarabolt zúzát és elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Fedő alatt félpuhára főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a felkockázott zellert és fehérrépát. Tovább főzzük.
Fél óra múlva beletesszük a felkockázott sárgarépát és a gombát is. Újabb fél óra főzés után a felkockázott krumplit is beleöntjük és puhára főzzük.
Simára keverjük egy kisebb edényben a tejfölt és a kukoricalisztet. Teszünk hozzá egy merőkanál forró levet,gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő zúzás gulyáshoz. Ezzel öt percet forraljuk,hogy besűrűsödjön. Friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 kg pulykazúza
- 1 kg vegyes erdei gomba
- 40 dkg krumpli
- 15 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál őrölt bors
- 4 db babérlevél
- 1 db erőspaprika
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt kömény
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez