Hagymás sertésmáj
- A vöröshagymákat felszeleteljük. A májakat megtisztítjuk az erektől, inaktól,hártyáktól. Ezután kisebb darabokra szeljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy edényben, forró zsírban kipattogtatjuk az egész köménymagokat.
Ehhez hozzáadjuk a felszelt vöröshagymát és puhára dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a májat és meghíntjük a borssal és a majoránnával. Jól elkeverjük és 10 percig, közepes lángon sütjük.
Belehíntjük a lisztet és alaposan összeforgatjuk, majd 3 perc sülés után 1,5 dl vízzel elkeverjük.
Ha a liszt leégett volna, a vízzel fel tudjuk lazítani. Ez a lisztes,vizes rántás adja meg a szaft sűrűségét.
Pár perc keverés után, lekapcsoluk a hőt az edény alatt és ekkor megsózzuk.
Összekeverjük és főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók
- 80 dkg sertésmáj
- 40 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál őrölt majoránna
- 1 kávéskanál egész köménymag
- 1 teáskanál só

0
Add hozzá a kedvencekhez