Hagymás sült vér
- A só és keverés nélkül megalvadt vért,az edényében felkockázzuk és forrásban lévő vízben15-20 perc alatt megabáljuk. Amikor feljött a víz tetjére,egyet félbe vágunk és ha nincs benne,nyers folyós vér, akkor leszűrjük.
A zsírt egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a felszeletelt vöröshagyma felét. Rátesszük a vérkockákat,óvatosan kevergetve összesütjük.
Közben meghintjük az őrölt paprikával,majorannával,borssal,sózzuk ízlés szerint.
Fedő alatt 10 percig pároljuk. Néha óvatosan megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vöröshagymát,összesütjük.
Ropogós héjú ,friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 2 kg abált vér
- 4 db vöröshagyma
- 10 dkg zsír
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 2 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál őrölt majoranna
- erőspaprika ízlés szerint
![](https://nemzetikonyha.hu/wp-content/uploads/2022/01/7bu9pniio6zf3b6ovffk1372940461.jpg)
0
Add hozzá a kedvencekhez