Káposztafőzelék

  • 2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
    1x1 cm –es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
    A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
    Felengedjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesen belekeverjük a káposztába.

    Tejföllel ízesítjük. Pár percig összeforraljuk.

    Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál lisz
  • 1 teáskanál őrölt kapor
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál tejföl
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán