Kerekdombi tárcsás hús

  • A húsokból kb 2-3 cm-es szeleteket vágunk. Házi pácfűszert készítünk. Szárított zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld ledarálunk és összekeverjük sóval, fokhagymasóval, őrölt borssal és őrölt köménnyel.Adhatunk hozzá sűlthús fűszer keveréket is.
    A hús szeleteket kiklopfoljuk. Utána egyenletesen bedörzsöljük ezzel a keverékkel. Szorosan egymásra fektetjük őket. Egy éjszakát,hűvös helyen pihentetjük. Másnap egy tábla szalonnát felkockázunk vagy csíkokra szelünk. Zsírjára sütjük, majd a pörcöket kivesszük a zsírból. Ebben a forró zsírban sütjük meg a húsokat. Mindkét felüket szép világospirosra. Egy melegentartó edénybe tesszük, jó szorosan a szeleteket. Alatta,egy másik edényben vizet forralunk és ebben a meleg gőzben 2-3 órán át pároljuk a húst. Kenyérrel,burgonyával, savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 5 kg sertéshús vegyesen
  • pácfűszer keverék
 
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Videó
Ki Be

Nézd meg erről bemutató videónkat!

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán