Kerekdombi tárcsás hús
- A húsokból kb 2-3 cm-es szeleteket vágunk. Házi pácfűszert készítünk. Szárított zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld ledarálunk és összekeverjük sóval, fokhagymasóval, őrölt borssal és őrölt köménnyel.Adhatunk hozzá sűlthús fűszer keveréket is.
A hús szeleteket kiklopfoljuk. Utána egyenletesen bedörzsöljük ezzel a keverékkel. Szorosan egymásra fektetjük őket. Egy éjszakát,hűvös helyen pihentetjük. Másnap egy tábla szalonnát felkockázunk vagy csíkokra szelünk. Zsírjára sütjük, majd a pörcöket kivesszük a zsírból. Ebben a forró zsírban sütjük meg a húsokat. Mindkét felüket szép világospirosra. Egy melegentartó edénybe tesszük, jó szorosan a szeleteket. Alatta,egy másik edényben vizet forralunk és ebben a meleg gőzben 2-3 órán át pároljuk a húst. Kenyérrel,burgonyával, savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 5 kg sertéshús vegyesen
- pácfűszer keverék
![](https://nemzetikonyha.hu/wp-content/uploads/2022/01/kkk9y99owgj9kmqanh1y1448813838-768x576.jpg)
0
Add hozzá a kedvencekhez