Gombás-babos vadászragu
- Felkockázzuk a füstölt szalonnát és a húst. A bográcsban kisütjük a húsról leszedett zsíros részt töpörtyűnek,majd ebben a zsírban kisütjük a szalonnát is. Ezeket kiszedjük és a visszamaradt zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Majd a fokhagymát és felkockázott paprikát,paradicsomot is hozzáadjuk. 10 perc sülés után beletesszük a húst is. Minden oldalát körbepirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával,hozzáadjuk a babérlevelet,a sóból keveset és a bor felét. Felöntjük vízzel és közepes lángon főzzük. Amint elfőli a levét,hozzáadjuk a frissen őrölt szemes fűszereket és a maradék bort. Tovább főzzük. 50 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Még 20 percet főzzük. Ekkor adjuk hozzá a babot,mivel ezt nem kell főzni. Forralunk vele pár percet. Krumpligombóccal és kovászos uborkával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznócomb
- 25 dkg erdei gomba
- 20 dkg konzerv bab
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg paradicsom
- 4 db paprika
- 3 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál só
- 4 db babérlevél
- 3 db borókabogyó
- 5 db szegfűbors
- 15 db feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 2 dl száraz vörösbor

0
Add hozzá a kedvencekhez
▼
Videó