Kolbászos-babos káposztaleves Bugaszegen
- Hideg vízben, só nélkül feltesszük főni az előző este beáztatott babot.
Közben feldaraboljuk a krumplit és a sárgarépát. Felkarikázzuk a kolbászt és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát.
Amikor félig puhára megfőtt a bab, leöntjük a főző levével együtt egy másik edénybe. A bográcsot szárazra töröljük és a felkockázott szalonnát kisütjük. A vöröshagymát megdinszteljük benne és rászórjuk a fele sót és a pirospaprikát. Hozzáadjuk a sárgarépát, amit picit pirítunk benne. Ekkor beletehetjük a kisebbre aprított és jól kimosott, kicsavart savanyúkáposztát. Összekeverjük és felöntjük annyi lével, ami nem engedi, hogy leégjen. Fedő alatt főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a babot a főző levével együtt és a paradicsompürét. Jól összekeverjük és 20 percig főzzük. Ekkor beletesszük a kockára vágott krumplit és a só másik felét. Ismét fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha minden alapanyag, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és az apróra vágott fokhagymát. Ezekkel is főzzük még.
Kóstolás után, adhatunk hozzá még sót, esetleg csípős paprikát valamint frissen őrölt borsot.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 kg savanyúkáposzta
- 80 dkg debreceni kolbász
- 1 kg krumpli
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sárgarépa
- 50 dkg áztatott bab
- 4 dl paradicsompüré
- 2 db vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 15 szem bors
- ízlés szerint erős paprika
0
Add hozzá a kedvencekhez