Palócleves
- A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdínszteljük. Pirospaprikát keverünk bele és vízzel felengedjük. Rátesszük a felkockázott húst, a babérlevelet, az őrölt köményt, a borsot és a sót, valamint a zúzott fokhagymát. Félpuhára főzzük a húst. Ekkor beletesszük a felkockázott krumplit és a zöldbabot. Amíg puhára főnek a hozzávalók,addig elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a kukoricaliszttel. A kész leveshez ezt hozzáöntjük. Pár perc alatt összeforraljuk. A tetejét meghintjük az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Hozzávalók
- 60 dkg birkahús
- 40 dkg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál bors
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- 2 dl tejföl
- 1,5 liter víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez