Palócleves

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdínszteljük. Pirospaprikát keverünk bele és vízzel felengedjük. Rátesszük a felkockázott húst, a babérlevelet, az őrölt köményt, a borsot és a sót, valamint a zúzott fokhagymát. Félpuhára főzzük a húst. Ekkor beletesszük a felkockázott krumplit és a zöldbabot. Amíg puhára főnek a hozzávalók,addig elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a kukoricaliszttel. A kész leveshez ezt hozzáöntjük. Pár perc alatt összeforraljuk. A tetejét meghintjük az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

  • 60 dkg birkahús
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál bors
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 liter víz
 
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán