Puliszka és túrós csomó
- Felforraljuk a liter vizet és beletesszük a kanál sót. Felöntjük a kukoricadarával és pár másodperc után, folyamatos keverés mellett, vigyázva, hogy sehol ne égjen le, körülbelül 5 perc alatt, készre főzzük.
Tapasztalat kérdése, hogy ki milyen hígan, vagy sűrűn szereti, annyi vízzel kell készíteni. Közben már nem lehet vízzel hígítani.
A hígabb változatot, csurgatott puliszkának hívják.
Még az edényben falapáttal gombócot formálunk belőle és kiborítjuk egy deszkára.
Cérnával tetszőleges méretűre daraboljuk
.
Egy nagyobb darabot kissé ellapítunk, a közepébe juhtúrót teszünk, és mint a szilvás gombócot, befedjük a puliszkával.
Ezt még frissen, forrón kell készíteni.
Hozzávalók 6 főre
- 70 dkg kukoricadara
- 1 liter víz
- 1 evőkanál só
- 20 dkg juhtúró
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez