Rántott harcsafilé
- Megmossuk és kibelezzük a harcsát. A májat félretesszük. A harcsa bőrét a kés fokával megtisztítjuk. Leválasztjuk a két filét a gerinc oldalairól, úgy,hogy a farka részét meghagyjuk. Azokból patkókat vágunk. A filéket 0,5 cm távolságban, majdnem a bőréig bevagdossuk. Ez által ropogósabbá tudjuk sütni. Besózzuk a harcsa filéket és a patkókat és 15 percig állni hagyjuk.
Felütjük a tojásokat és felverjük.
Bepanírozzuk a hal darabokat. Először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk őket. Közép melegre hevített olajban,közepes lángon, fedő nélkül sütjük.
Megfordítás után, a másik felét is pirosra sütjük. A visszamaradt tojásos prézlit össze lehet gyúrni, kis rudakat formálva ezeket is így kisüthetjük. Gyerekek nagyon szeretik.
Hozzávalók
- 6-8 fő részére:
- 1 db 1,5- 2 kg-os harcsa
- 20 dkg prézli
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál só
- 3 dl étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez