Rozmaringos báránycomb,hagymás tört krumplival
- A húsról leszedjük a hártyákat. Megböködjük a húst több helyen és az inas részeket kissé bevagdaljuk. A húst egy mély tálba tesszük. Megőröljük a borsot és a kakukkfüvet,hozzákeverjük a sót is.
Felaprítjuk a fokhagymát. Bedörzsöljük a hús egyik felét vele és a mustárral és a fűszerekkel is megkenjük. Aztán bedörzsöljük a másik felét is.
A rozmaring ágakról lehúzzuk a leveleket és felaprítjuk.
Rászórjuk a húsra.
Egy nagyméretű zacskóba tesszük a húst és ráöntjük az olajat. Jól összeforgatjuk és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap felaprítjuk a vöröshagymát.
A tepsit kikenjük a zsír felével. Öntünk bele vizet és a vöröshagymát is bele tesszük. Ráhelyezzük a húst. Megkenjük a maradék zsírral. Lefedjük és előmelegített sütőben,közepes lángon egy órát sütjük. Ekkor megfordítjuk a húst. Újra lefedve még fél órát sütjük. A végén még levesszük a fedőt róla és még ropogósra sütjük. Kivesszük a tepsiből,kihűtjük.
Közben,sós vízben burgonyát főzünk.
A tepsit a hagymával tűzön átpirítjuk. Belehintünk apróra vágott rozmaringot,majd pirospaprikát is. Hozzáadjuk a megfőtt burgonyát. Összekeverjük és átpirítjuk.Végül,kicsit megnyomkodjuk,hogy tört burgonyát kapjunk.
A húst szeletekre vágjuk és burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók
- 80 dkg kicsontozott báránycomb
- 2 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 dl étolaj
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál egész bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 púpos teáskanál mustár
- 2 rozmaring ág

0
Add hozzá a kedvencekhez
▼
Videó