Salátaleves
- Beirdaljuk a szalonnákat és egy teflon edényben kakastaréjra megsütjük.
Kivesszük és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a felvert, sózott, borsozott tojásokat, amiből 2 db sárgáját félreteszünk.
A másfél liter vizet felmelegítjük, sózzuk, beletesszük a felaprított fokhagymát.
Az imént különvett tojás sárgájához 2 evőkanál lisztet hozzáadunk és kevés vízzel,jól elkeverjük.
A közben felforrt vízbe beletesszük a megmosott és eltépkedett salátaleveleket,2-3 perc elteltével a feldarabolt tojásrántottát.
A tűzről lehúzva egy merőkanálnyi levest a lisztes tojáshoz adunk, gyorsan elkeverjük, majd ezzel beeresztjük, szintén gyorsan keverve, a levesünket.
Visszatesszük a tűzre és gomba kivonattal, vagy ennek hiányában tárkonyos ecettel és cukorral beízesítjük. Pikánsan, savanykásnak kell lennie.
Tálaláskor a leves tetejére helyezünk egy szelet sültszalonnát.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 db saláta
- 1 evőkanál rókagomba ízű ecet
- 7 db tojás
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter víz
- 4-6 szelet szalonna
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez
Hozzávalók
Ingredients
Utasítások
Videó