Szalonszív
- Hidegvízben, a só háromnegyedével és a babérlevéllel megfőzzük a belsőségeket.
Közben a narancsot megmossuk és vékonyan meghámozzuk a sárga részét. Minél kevesebb fehér maradjon rajta, mert az keserűvé teheti az ételt.
Vékony csíkokat vágunk belőle, majd kicsavarjuk a levét. A vöröshagymát is apróra daraboljuk.
Kb. két és fél óra alatt puhára főnek a belsőségek, kiszedjük őket és meghűtjük. A főzővizet nem öntjük el.
Megtisztítjuk a szivet és a nyelvet az eres, bőrös, zsíros részektől és tokányra szeleteljük.
Megforrósítjuk az olajat, és a kristálycukrot karamellizáljuk benne. Belekeverjük a csíkozott narancshéjat és megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát, majd 5 perc múlva a fokhagymát. Együtt sütjük őket tovább. Hozzáadjuk a belsőségeket is, összekeverjük.
A megmaradt főzőléből keverünk a mustárhoz és utána a liszt felét is hozzákeverjük. A többi lisztet a sülő belsőségre hintjük és elkeverjük. Felengedjük a kicsavart narancslével, majd elkeverjük.
Hozzáadjuk a mustáros habarást. Ezzel is elkeverjük,majd felengedjük annyi főzőlével, hogy ellepje. Pár percet forraljuk és 10 perc után hozzáadjuk a citromlevet. Kóstolás után adhatunk még hozzá sót, citromlevet, mustárt vagy mézet. Édes-savanyú ízvilágot kell kapnunk. Tésztával,vagy főtt burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 2 db sertésszív
- 2 db sertésnyelv
- 1 db vöröshagyma
- 2 db narancs
- 1 dl citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpos evőkanál mustár
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 1 db babérlevél
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez