Szárazbab főzelék
- A babot előző este beáztatjuk.
Másnap edénybe tesszük,felengedjük vízzel,amennyi ellepi,hozzáadjuk a sót,a babérlevelet és bőrkét. Nagy lángon felforraljuk és takarékon,fedő alatt puhára főzzük. Ízesíthetjük 2 db húsleveskockával is.
Amíg fől a bab ,felaprítjuk a vöröshagymát. Majd a fokhagymát is. Elkészítjük a rántást. Felforrósítjuk a zsírt. Hozzáadjuk a lisztet,folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát és levesszük a lángról. Elkeverjük,majd felengedjük hideg vízzel. Belekeverjük a forrásban lévő babhoz.
Néhány perc kevergetés mellett sűrűsítjük.
Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Még pár percig forraljuk.
Lekapcsoljuk a lángot és tálalhatunk.
Kínáláskor egy kanál tejföllel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 kg szárazbab
- 2 evőkanál zsír
- 2 db vöröshagyma
- 4 db babérlevél
- 5 dkg zeller,vagy 1 db zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál liszt
- 1 púpos evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1-2 db füstölt szalonna bőrke
- 3 evőkanál 10%-os ecet
- 1 evőkanál tejföl
- 2 db húsleveskocka
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez