Szilvás gombóc és nudli
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró,sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a prézlit.
Ha meghűlt a burgonya egy tálban a liszttel, sóval,olajjal,tojással,jól gyúrható tésztát dagasztunk.
Lisztezett deszkán, kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk. Beletesszük a kimagozott szilvákat. A mag helyére kockacukrot, vagy marcipán falatokat teszünk.
Lohogó,forró vízben kifőzzük. Egyszerre csak keveset,mert lehűti a vizet.
Ha feljött a víz tetejére,még 2-3 percet főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük és beleforgatjuk a prézlibe.
A nudlihoz is knyújtjuk a tésztát. Két cm-es csíkokat,majd abból 2 cm-es darabokat vágunk. Kisodorjuk lisztes kézzel.Kifőzzük,leszűrjük. Felét prézlibe forgatjuk.
A maradékra szórhatunk cukros,darált mákot vagy diót, lekvárt, de vadpörköltek mellé is kiváló.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 8 főre
- 1 kg érett szilva
- 1 kg burgonya
- 40 dkg liszt
- 15 evőkanál prézli
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál búzadara
- annyi db kockacukor amennyi a gombóc
- 2 evőkanál étolaj
- 1 db tojás
- 1 dl étolaj a prézlihez
0
Add hozzá a kedvencekhez