Tápiósági rizseshús
- Felaprítjuk a húsokat és a belsőségeket.
Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát. A bográcsban lepirítjuk a szalonnát.
Kiszedjük a pörcöt.
A zsíron megpirítjuk a rizst.
Lecsöpögtetjük és kiszedjük a zsírból.
Ismét teszünk zsírt a bográcsba és kipattogtatjuk benne a köménymagot. Hozzátesszük a húsokat.
Körbepirítjuk.
Meghintjük az őrölt paprikával. Megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a babérleveleket. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Összekeverjük.
Közepes lángon, fedő alatt egy órát főzzük.
Egy óra után beletesszük a felaprított zöldségeket.
Elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát is. Így nem fő szét a hagyma. Még borsozzuk picit.
Még fél óra főzés után ráöntjük a rizst a tetejére. Nem keverjük, csak elsimítjuk. Felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs volt.
Lefedjük, kis lángon fedő alatt, odafigyelve főzzük.
20 perc után már kezdi elfőni a levét. Ezután még sokszor kevergetve puhára főzzük.
A nagy mennyiség miatt,még fedő alatt, álltában is puhul a rizs.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1,5 kg sertés lapocka
- 0,5 kg sertés belsőség(máj,szív,nyelv,vese)
- 1 kg rizs
- 25 dkg házi füstölt szalonna
- 3 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál egész köménymag
- 1 evőkanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez