Jól sikerült kerti buli.
Szarvaspörkölt
- A húst 2-3 cm kockákra vágjuk, a csontosat ennél nagyobb darabokra fűrészeljük.
A hagymákat, paradicsomot, paprikát
megtisztítjuk, felaprítjuk.
A szalonnát apróra vágjuk és a bográcsban, közepes lángon a zsírban kiolvasztjuk.
Ebben a húsokat körbepirítjuk,"perkeljük" majd egy edénybe kiszedjük.
A visszamaradt zsírban a hagymát dinszteljük, sózzuk,
a tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával.
A húsokat visszahelyezzük, ráöntjük a paradicsomot, paprikát, babért és néha megkeverve főzni kezdjük.
30-40 perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, borókát.
Újabb 30 perccel később belehintjük a majoránnát, borsot, köményt.
Mindíg 3/4-ig lében álljon és óvatosan keverjük, inkább rázogassuk a bográcsot, nehogy összetörjön a hús.
Hozzávalók
- 15 kg vegyes szarvas hús
- 1 kg szalonna
- 0.5 dkg sertészsír
- 1 kg erdei gomba
- 3 kg vöröshagyma
- 1.5 kg paradicsom
- 1 kg paprika
- 15 dkg őrölt paprika
- 8 db babérlevél
- 2 fej fokhagyma
- 2 ek majoránna
- 5 ek só
- 12 szem borókabogyó
- 4 ek őrölt bors
- 5 ek őrölt kömény
0
Add hozzá a kedvencekhez