Túrófánk
- A lisztet egy tálba öntjük,belekeverjük a sütőport,a cukrot,a túrót,a reszelt citromhéjat,a két tojást,a vaniliáscukrot. Addig gyúrjuk,amig egy állagú lesz a tészta.
Beletesszük a mazsolát. Tovább gyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük még tehetünk hozzá liszet.
Amikor simává összeállt a tészta egy órát,hűvös helyen pihentetjük.
Lisztbe mártunk egy evőkanalat ,kiszakítunk egy adag tésztát és lisztes kézzel gombócokat formázunk. Több méretben is készíthetjük.
Felforrósítjuk az olajat és beletesszük a gombócokat tágasan,hogy legyen helyük megfordulni.Sülés közben maguktól átfordulnak.
Amikor mindkét felük aranybarnára sűlt,kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.
Tálaláskor porcukrot,lekvárt,őrölt fahéjat adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 8 főre
- 12 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg túró
- 2 db tojás
- 10 dkg tejben áztatott mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 1 zacskó vanilliáscukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 liter étolaj a sütéshez
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez