Újszentiváni káposztás lecsó
- A felkockázott szalonnát a zsíron megpirítjuk.
Megdinszteljük a hagymát,lepirítjuk a sertéslapockát,hozzáadjuk a feldarabolt paprikát,fokhagymát és a zellert zöldjével együtt.
Elkeverjük és beletesszük a felkockázott paradicsomot, a köményt, borsot és ismét megkeverjük.
Egy kis főzés elteltével belekeverjük a felszeletelt káposztát és félpuhára főzzük.
Hozzáöntjük a bort majd a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
Friss, házikenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 10 személyre:
- 2 kg sertéslapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 db füstölt köröm vagy bőrke
- 10 dkg zsír
- 1 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 2 kg édeskáposzta
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 kis darab zeller zöldjével
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db csípős paprika
- 2 dl száraz fehérbor
0
Add hozzá a kedvencekhez