Zöldséges sertésragu készítése Pély Barnával
- Felcsíkozzuk a húst, majd megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Lehetőleg egyforma méretű darabokra.
Egy serpenyőben a felhevített olajban hirtelen átsütjük a húst. Ráöntjük a paprikakrémeket és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket. Többszöri kevergetés mellett, fedő alatt főzzük.
Figyeljünk rá, hogy mindig legyen alatta lé.
Ha a hús és a zöldségek nem engednének ki elegendő nedvességet, pici vizet önthetünk alá.
Közben simára keverjük a lisztet, a fehérborral és a húsunkra öntjük.
Közepes lángon, még 20 percig főzzük.
A végén megborsozzuk.
Hozzávalók
- 8 személyre:
- 1,5 kg sertéslapocka
- 10 dkg zeller
- 10 fehérrépa
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 szál friss fokhagyma
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 2 evőkanál édes paprikakrém
- 1 evőkanál bors
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl száraz egri fehérbor
0
Add hozzá a kedvencekhez