Vaddisznó pörkölt másképp
- A felkockázott szalonnákat zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húsokat, körbepirítjuk, megfűszerezzük: sóval, borssal, paprikával.
Elkeverjük és lassú tűzön, saját levében főzzük.
Fél óra elteltével beletesszük a felkockázott vöröshagymát, a fehérrépát és a gerezdekre vágott tormát. Vigyázva, hogy le ne kapjon, a saját levében pároljuk. Vörösborral pótoljuk az elfőtt levet.
További fél óra elteltével beletesszük a karikázott sárgarépát, a felaprított fokhagymát és felöntjük a maradék vörösborral. Amikor a húsok puhára főttek, csípős zöldpaprikával ízesítjük.A köret elkészítése a következő:
A meghámozott, felkockázott burgonyát, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a finomra aprított medvehagymával meghintjük. Egy nagyobb edényben, fedő alatt, rázogatva összekeverjük. Ezzel kínáljuk a pörköltet.
Hozzávalók : 15 főre
- 3 kg vaddisznó hús, vegyesen csontos, húsos
- 1 kg marha lábszár
- 30 dkg házi füstölt szalonna
- 20 dkg sózott zsírszalonna
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg tormagyökér
- 15 dkg fehérrépa
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db erős zöldpaprika
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál édes őrölt pirospaprika
- 4 dl száraz vörösbor
- 0,5 liter házi lecsó
- 5 kg burgonya
- 1 csokor medvehagyma
0
Add hozzá a kedvencekhez