Vegyes húsos tokány
- A kisütött szalonna zsíron lepirítjuk a vadat és a marhát,meghintjük az aprított hagymával,a felkockázott zellerrel, a sárgarépával.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot,babérlevelet,megsózzuk meghintjük a köménnyel és az( aromája miatt) a frissen őrölt borssal.
Felöntjük a borral és kis lángon 30-40 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a sertéslapockát,a petrezselyem zöld felét finomra aprítva és a feldarabolt fokhagymát és a mustárt.
Csili paprikával ízlés szerint ízesítjük.
Összekeverjük, és 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk az izületeknél szétvágott csirkecombokat.
Vigyázva, hogy le ne égjen, néha, óvatosan belekeverünk.
Amikor a csirke is megpuhult, merünk ki a szaftból,elkeverjük a tejföllel és ezzel a szósszal még forralunk egyet a bográcson.
Friss kenyérrel, vagy zsemlegombóccal, főtt burgonyával
Hozzávalók hozzávalók 8-10 főre
- 1,5 kg szarvas comb, dagadó , marha lábszár vegyesen
- 40 dkg sertéslapocka
- 2 db csirke alsó-felső comb
- 30 dkg házi zsírszalonna
- 40 dkg sárgarépa
- 15 dkg zeller
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 db főző vagy vöröshagyma
- 10-15 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 db babérlevél
- Csili paprika vagy csípős paprika, ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl
- 20-25 szem egész bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 üveg száraz fehérbor
0
Add hozzá a kedvencekhez