Velős pirítós
Recept
- A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
Zsírt forrósítunk egy serpenyőben majd beletesszük a vöröshagymát. Azonnal sózzuk,hogy levet engedjen. Nem sütjük, hanem dinszteljük csak. Majd beletesszük a fokhagymát. Pár perc múlva a velőt beleöntjük és 30 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Krémes állagúnak kell lennie.
Levesszük a tűzről és félrerakjuk.
Elkaparjuk a májat folyékony állagúra. Ezzel eltávolítjuk a hártyákat belőle.
Visszatesszük a velőt a tűzre és amikor forró, belekeverjük a májat.
Hozzáadjuk a gulyáskrémet,az őrölt paprikát és a borsot. Jól elkeverjük és 15 percig sütjük. Ha szeretjük,tehetünk bele erős paprika krémet is. Ez az étel akkor finom, ha enyhén csíp.
Levesszük a tűzről és még forrón rákenjük a vastagra szelt,mindkét oldalán megpirított kenyérre.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1,5 kg sertésvelő
- 20 dkg csirkemáj
- 3 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 1 teáskanál erős paprika krém
- vastagra szelt kenyér
0
Add hozzá a kedvencekhez