Hagyományos étel Zalából.

Krumpliprósza

  • Meghámozzuk a burgonyákat. Krumpli reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a liszt felével,a saját leve maradjon a burgonyán.
    Hozzáadjuk a tejfölt, majd megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
    Egy kizsírozott vagy olajozott tepsibe tesszük és az alját megütögetve egyenletesre terítjük.
    Kemencében vagy sütőben 200-220 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
    10 x 15 cm-re vágjuk és tálaljuk. A tetejét vékonyan megkenhetjük tejföllel.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2-3 púpos evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 púpos teáskanál só
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Utasítások

Videó
Ki Be
Kulcsszavak: tepsi, kemence, burgonya

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán