Lecsós csirkét főzünk, a gyönyörű Balaton partján
Vízparti lecsós csirke
- Feldaraboljuk a csirkecombokat,ha egyben van az alsó-felső comb.
A felkockázott szalonnát ropogósra pirítjuk,kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírban körbepirítjuk a csirkehúst majd megsózzuk. Kiszedjük a húsokat is és nekiállunk lepirítani a felkockázott paprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Megborsozzuk,ismét sózzuk és fedő alatt félig puhára főzzük.(15-20 perc)
Meghintjük őrölt piros paprikával és visszahelyezzük a csirkehúsokat és a megpirított szalonna kockákat. Megkeverjük, hogy a húsok a lecsó szafttal összekeveredjenek. További 15 percig pároljuk.
Meghámozunk 1 kg burgonyát, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és finomra vágott petrezselyem zölddel, díszítjük.
Hozzávalók 4 főre
- 4 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db paprika
- 4 db paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kg burgonya
- 1 csomag petrezselyem zöld
0
Add hozzá a kedvencekhez