Kókuszos madártej
- A kókusztejet feltesszük egy nagy edényben forrni. Hozzáadjuk a vanilliás cukrokat és a kristálycukor felét.
Kis lángon megvárjuk amíg felforr.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval,kemény habot verünk.
A forró kókusztejbe néhány kanál habot teszünk. Két perc múlva megfordítjuk. Szintén két percet főzzük,majd lecsepegtetjük és tálba tesszük. Az összes habot így főzzük ki. A lecsepegett tejet visszaöntjük a többihez.
A tojás sárgáját a cukor másik felével,a keményítővel és egy csipet sóval simára keverjük.
Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forrásban lévő kókusztejhez.Néhány percig főzzük. Majd lekapcsoljuk a lángot.
Ekkor elkészítjük a pirított kókusz reszeléket. Szárazon,zsiradék nélkül,közepes lángon,szalmasárgára pirítjuk.
Tálaláskor a krémre néhány habot teszünk,amit meghintünk a reszelékkel.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 liter kókusztej
- 8 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 zacskó vanilliás cukor
- 2 evőkanál keményítő
- 1 csipet só
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez