pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Rakott kelbimbó

Nehézség: Haladó Adagok: 8 Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

  • A kelbimbót megtisztítjuk és mérettől függően, félbe-negyedbe vágjuk. Egy liter sós, forró vízben fedő alatt félpuhára pároljuk.

    Egy fej vöröshagymát finomra vágunk, az étolaj felén megdinszteljük és két gerezd felaprított fokhagymát hozzáteszünk. Rövid dinsztelés után elkeverjük a darált hússal és fehéredési sütjük.
    Beletesszük a felaprított zöld paprikát, meghintjük az őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a felaprított zellerrel, beletesszük a babérlevelet, jól átkeverjük.
    Kevés vízzel felöntjük és lefedjük.

    Jénai tálba beleöntjük az étolajat, ezen megpirítjuk a megmosott rizst, sózzuk, a maradék felaprított fokhagymát beletesszük,összekeverjük és felengedjük a kelbimbó főzőlevével. Fedő alatt félkészre pároljuk.

    Egy kiolajozott tepsibe párolt káposztalevelet fektetünk, rámerjük a rizs felét,a pörkölt felét, a kelbimbót, őrölt köménnyel meghintjük. Rátesszük a tejföl egyharmadát, a maradék pörköltet, a maradék rizst , lefedjük kelkáposzta levéllel és beborítjuk a maradék tejföllel. Megszórjuk zsemlemorzsával.

    Előmelegített sütőben, nagy lángon, húsz percig sütjük. A sütés két-harmadánál megfordítjuk a tepsit.

Hozzávalók

  • 6-8 fő:
  • 70 dkg kelbimbó
  • 40 dkg rizs
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 db babérlevél
 

Instructions

Videó
Ki Be

  1. Előmelegített sütőben, nagy lángon, húsz percig sütjük. A sütés két-harmadánál megfordítjuk a tepsit.

Kulcsszavak: egytálétel, sütőben

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán