pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Zserbó

Leírás

  • Egy tálban a zsírt a liszttel elmorzsoljuk.
    Kissebb lábosban meglangyosítjuk a tejet, pici cukorral és felfuttatjuk az élesztőt benne. Ezt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a tojást és a sütőport. Elkeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán még átgyúrjuk, majd három felé vesszük. Kinyújtjuk az első lapot. Kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
    Megkenjük barack lekvárral. Majd egy tálban összekeverjük a diót és a porcukrot. A felét rásimítjuk a lekváros tésztára. Aztán kinyújtjuk a második lapot is. Ráfektetjük az első lapra. Ezt is megkenjük lekvárral, majd a dió másik felét eloszlatjuk rajt. Jól megnyomkodjuk, hogy tömör legyen,majd csorgatunk rá mézet és még lekvárt. Így biztosan nem válik el a tészta a tölteléktől, amikor szeleteljük. Végül a harmadik lapot is kinyújtjuk, picit nagyobbra mint a többit, hogy jól betakarja a tölteléket. Ráfektetjük és hegyes villával megböködjük. A sütőben 190 fokon sütjük. Egyszer fordítsuk meg a tepsit és akkor látjuk mennyire sült meg. Kb 35-40 perc kell,hogy átsüljön, de ez a sütőtől is függ. Ha megsűlt, kihűtjük.
    Közben egy lábosban felolvasztjuk a tortabevonót és belekeverjük a vajat. Ha síma,akkor ráöntjük a kihűlt tésztára. Szépen elsimítjuk a tetején és megvárjuk míg kihűl. Ezután szeletehetjük. Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 púpos kávéskanál sütőpor
  • Töltelék:
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 3 dl barack lekvár
  • 3 evőkanál méz
  • Máz:
  • 1 tábla étcsokoládés tortabevonó
  • 10 dkg vaj
 

Hozzávalók

Ingredients

Útmutatás

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.