Zalai tejfölös kolbászleves
- A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Ráhintjük a liszt háromnegyedét. Rántást készítünk így. Hozzáadjuk a hosszában elvágott,majd felkarikázott kolbászt. Utána a feldarabolt gombát. Közepes lángon egy-két percig sütjük.
Ekkor hozzáöntjük a vizet. Beletesszük a babérlevelet és a só felét. Majd a felkockázott burgonyát is. Összekeverjük. Fedő alatt húsz percig főzzük. Ekkor belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Addig főzzük,amíg megpuhulnak az alapanyagok. Ekkor elkészítjük a habarást. A maradék lisztet simára keverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a borsot és a tárkonyt. Elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel. Aztán beleöntjük a levesbe. Közben folyamatosan keverjük. Kóstolás után még sózhatjuk. Tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 szál füstöltkolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg erdei gomba
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípőspaprika
- 2-3 liter víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez