Marseille-i csirke

Recept

A csirkét sóval, borssal összekeverjük és húsz percig állni hagyjuk úgy,hogy közben néha megkeverjük.
A paprikát megmossuk, csumáját kivesszük és vékonyra felszeleteljük.
A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A paradicsomot meghámozzuk. ( A tetejét kereszt irányban bevágjuk,2 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük. Így könnyen lehúzhatjuk a bőrét.)
Ezután feldaraboljuk 6-8 cikkre.
Az olívaolajat felhevítjük,jól körbepirítjuk a húsokat benne,majd kivesszük őket.
A visszamaradt olajban megsütjük a paradicsomot és a paprikát.
5 perc múlva visszatesszük a csirkét és rátesszük a feldarabolt fokhagyma háromnegyedét.
Kis hőfokon, fedő alatt sütjük.
Ez idő alatt a bazsalikomot és a petrezselyemzöld háromnegyedét apróra vágjuk és pár perc sülés után a húsra szórjuk, és felöntjük a bor felével.
Fedő alatt, kis lángon 25 percig főzzük.
Utána a többi bort is hozzáadjuk és még 20 percig főzzük.
Közben forró olajban hasábburgonyát sütünk hozzá.
A sülő húsra szórjuk a félretett fokhagymát, összeforgatjuk és tálalhatunk.
A meghagyott petrezselyemzöldet felaprítjuk és frissen megszórjuk vele a kínált ételt.
Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók
8 db csirkecomb vagy 1 egész csirke
4 db paradicsom
2 db paprika ( 1 sárga, 1 zöld )
4 gerezd fokhagyma
2 dl olivaolaj
2 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál szárított vagy
5 levél friss bazsalikomlevél
1 evőkanál só
1 teáskanál őrölt bors

    Ezt is kedvelheted

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük