Szőlősgyöröki tárcsás húsok
- Előző este pác öntetet készítünk a hozzávalókból és abban hagyjuk állni a húsokat, letakarva a hűtőben, egy éjszakát.
A tárcsában felforrósítjuk az étolajat és belerakjuk a szárnyakat, a csirkecombokat. Körbepirítjuk mindkét oldalát, lassítunk a tűzön és átsütjük őket. Kivesszük mindet.
Ugyanígy járunk el a sertéshússal is.
A visszamaradt fűszeres olajban, ropogósra sütjük a burgonyát.
Mielőtt elkészülne, a tárcsa szélére visszahelyezzük a húsokat, átmelegítjük őket és együtt tudjuk tálalni.
Arra kell figyelnünk, hogy a tüzet úgy szabályozzuk, nehogy megégjen az ételünk.
Hozzávalók
- 6-8 fő részére
- 8 db alsó csirkecomb
- 8 db csirke szárny
- 6 szelet sertés comb és tarja
- 5 dl sertés zsír vagy étolaj
- Páchoz:
- 1 dl olaj:
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 evőkanál paprikakrém
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kg burgonya
0
Add hozzá a kedvencekhez