Babos pacal

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A szalonnát felkockázzuk és egy edényben zsírjára pirítjuk. A pörcöket kiszedjük.
    A felaprított vöröshagymát ebben a zsírban megdinszteljük. Ráhíntjük a pirospaprikát és jól elkeverjük. Gyorsan hozzáadjuk a felcikkezett paradicsomot, mert az levet enged és nem ég meg a pirospaprika.
    Ha van füstölt bőrkénk, akkor azt is beletehetjük.
    Hozzáadjuk a pacalt és összekeverjük. Ráhintjük a fűszereket: babérlevelet, sót, borsot és majoránnát. Ismét elkeverjük és felöntjük a bab főző levével. Ha már felforr, beletesszük a felcsíkozott paprikákat és az aprított fokhagymát. Majdnem puhára főzzük a pacalt. Ekkor hozzáadjuk a babot, annyi lével, ami jól ellepi. Egyforma puhára kell főzni őket. A végén, kóstolás után még sózhatunk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 kg előfőzött csíkozott pacal
  • 0,5 kg előfőzött bab
  • 1 liter bab főzőlé
  • 4 db vöröshagyma
  • 15 dkg füstöltszalonna
  • 4 db paradicsom
  • 1 db csípőspaprika
  • 1 db paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 púpos teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt bors