"Ronda de finom"
Recept
- A heréket sós vízben 10-15 percig előfőzzük.
Ha langyosra hűlt, leszűrjük, és ízlés szerinti méretre daraboljuk.
Három dl lecsóhoz, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a heréket, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, őrölt paprikával és összekeverjük.
A szemes borsot megtörjük és szintén hozzáadjuk.
Újból összekeverjük és 30 percig, lefedve, közepes lángon pároljuk.
Tálaláskor, frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg és ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 kg pulykahere
- 30 dkg lecsó
- 1 evőkanál só
- 15 szem egész bors
- 1 evőkanál édes őrölt paprika
- 0,5 fej fokhagyma
- 1 púpos teáskanál őrölt köménymag
- 1 púpos evőkanál morzsolt majoranna
- 0,5 csokor petrezselyem zöld