Bakonyi harcsapaprikás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Felkockázzuk a harcsafilét, megszórjuk sóval és borssal. Alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
    A felkockázott szalonnát kisütjük és kiszedjük a pörcöt a zsírból. Ebben a zsírban kisütjük a halat.
    Kivesszük és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Kis lángra véve az edény alatt a tüzet, meghintjük a pirospaprikával és elkeverjük. Beletesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát is. Elkeverjük és felengedjük 1,5 dl vízzel és közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a szalonna pörcöt is. 30 perc után hozzáadjuk a felkockázott gombát és felengedjük pici vízzel, épp, hogy ellepje. Még 15 percet főzzük.
    Lisztből és a tejfölből habarást készítünk és beleöntjük. Óvatosan hozzákeverjük a megsült halat is és 5 percet forraljuk. Nokedlival tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg harcsafilé
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 púpos teáskanál őrölt bors
  • 1 púpos evőkanál liszt