Felkockázzuk a harcsafilét, megszórjuk sóval és borssal. Alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
A felkockázott szalonnát kisütjük és kiszedjük a pörcöt a zsírból. Ebben a zsírban kisütjük a halat.
Kivesszük és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Kis lángra véve az edény alatt a tüzet, meghintjük a pirospaprikával és elkeverjük. Beletesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát is. Elkeverjük és felengedjük 1,5 dl vízzel és közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a szalonna pörcöt is. 30 perc után hozzáadjuk a felkockázott gombát és felengedjük pici vízzel, épp, hogy ellepje. Még 15 percet főzzük.
Lisztből és a tejfölből habarást készítünk és beleöntjük. Óvatosan hozzákeverjük a megsült halat is és 5 percet forraljuk. Nokedlival tálaljuk.