Banánnal töltött csirkemell

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A csirkemell filéket félbe vágjuk. A felet lapjára bevágjuk ( nem vágjuk végig) és kinyitjuk. Vékonyra kiklopfoljuk és jól besózzuk,borsozzuk.
    A banánokat hosszában elfelezzük. A szalonnából csíkokat vágunk. A húsra középen ráfektetjük a banánt,majd rá a szalonnát és felgöngyöljük. Fogpiszkálóval összetűzzük. Ezután lisztbe, tojásba végül prézlibe mártva bepanírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük és széles, ferde szeleteket vágva belőle, sültkrumplival,salátával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál prézli
  • 4 db tojás
  • 3 db banán
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 5 dl étolaj