Egy gazdag és jó ízű leves Zalából
Recept
- Elkészítés:
Felaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezeket is lepirítjuk, hozzátesszük a kolbászt és a gombát. Mindent jól átkeverünk,beletesszük a zöldség zöldeket,megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Fedő alatt felforraljuk,majd még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
Közben a 3 tojás sárgába beleöntjük a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből kimerünk 1-2 merőkanál forró levet és ezzel még keverjük, majd óvatosan, kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre forraljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 0.5 kg sertés lapocka
- 15 dkg erdei gomba
- 40-50 dkg karfiol
- 5 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2-3 szál zeller zöld
- 2-3 szál petrezselyem zöld
- 3 db tojás sárgája
- fél citrom leve
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 evőkanál étolaj
- 15 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál bors