Birskörte krémleves

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Meghámozzuk a birskörtéket. Félbevágjuk,majd negyedeljük. Kivesszük a magházukat. Felkockázzuk. Majd a burgonyákat,hagymákat szintén megpucoljuk és felaprítjuk.
    Egy edényben felolvasztjuk a vajat és megdinszteljük benne a hagymát. Két perc múlva hozzáadjuk a birskörtét. Közepes lángon,10 percig dinszteljük.Majd hozzáadjuk az alap levet,megsózzuk,borsozzuk és beletesszük a feldarabolt fokhagymát. Lefedve 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és még 20 percig főzzük.
    Ezalatt elkészítjük a habarást. A tejfölt pici vízzel felhigítjuk,hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
    Robotgéppel összetörjük a levesben főtt zöldségeket,majd visszatesszük a tűzre és kevergetés mellett felforraljuk.
    Beleöntjük a habarást és öt percig forraljuk. Lezárjuk a tüzet alatta és fedő alatt 10 percet pihentetjük.
    Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. Pirítós kenyérrel kínáljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 db birskörte
  • 3 db burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 1,5 liter húsleves,vagy zöldségleves alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 db erőspaprika
  • 1 db csípőspaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors