Csirkemáj mi módra

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A felkockázott szalonnát, kevergetés mellett kipirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát. 5 percet dinszteljük és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. Összekeverjük és 20 percet sütjük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és ízlés szerinti méretre darabolt csirkemájat. Meghintjük a borssal és belekeverjük a fokhagymakrémet. 20 percet főzzük. Ezután tehetjük bele a gulyáskrémet, amit csak a tetején elkeverünk. Hagyjuk, hogy a forrásban lévő lé, magától keverje bele az ételbe. Amikor megfőtt a máj, levesszük a tűzről és csak ekkor keverjük bele a sót. Tálaláskor főtt krumplival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 kg csirkemáj
  • 60 dkg füstölt szalonna
  • 8 db vöröshagyma
  • 5 db zöld és tv paprika vegyesen
  • 8 db paradicsom
  • 4 evőkanál gulyáskrém
  • 4 evőkanál fokhagymakrém
  • 4 teáskanál só
  • 4 teáskanál őrölt bors