Cukkinifőzelék

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Hosszában félbevágjuk a cukkínit és ha van a közepében mag, azt egy kanállal eltávolítjuk belőle. Kisebb kockákra vágjuk a cukkínit és a zellert.A hagymákat apróra szeljük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát,picit később a fokhagymát. Ezután a cukkíni és zeller kockákat. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt. Pár percet pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel,ami ellepi. Puhára főzzük. Ekkor egy krumplitörővel pépesítjük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kanál levet adunk hozzá a cukkíniből. Az egészet beleöntjük az edénybe és pár percet forraljuk. Fasírozzottal tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb cukkíni
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db szárzeller
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 5 dkg vaj
  • kb 1 liter víz