Felvidéki hagymaleves

1 hozzászólás
Nyomtatás
2.875 4
2.875 4

Recept

  • A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk.
    Pirított szalonna zsírján megdinszteljük. A fokhagymát szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a piruló hagymákhoz. Ezzel is dinszteljük tovább.
    Felengedjük 2-3 liternyi alaplével, de a pirog, vagy bármilyen másik tészta főzőlevével is megtehetjük ezt. Közben kemény, füstölt sajtot reszelünk.
    Amikor felforrt a leves, sóval, borssal ízesítjük.
    Tálaláskor főtt csipetkét és reszelt sajtot teszünk bele. Díszítjük snidlinggel és petrezselyem zöldjével.
    Jó étvágyat kívánunk.





Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fehérhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál zsír
  • 10 dkg csipetke
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling