Fokhagymaleves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.5 1
4.5 1

Recept

  • A kenyeret felkockázzuk,és arany barnára pirítjuk lassú tűzön. Kiszedjük a bográcsból.
    Felolvasztjuk a vajat a bográcsban, és folyamatos keverés mellett beletesszük a nagyon finomra vágott fokhagymát és meghintjük a liszttel.
    Fél perc elteltével felengedjük a csont lével, és 20 percet főzzük.
    Ez idő alatt a lisztből, tejfölből habarást készítünk. Ezt a leveshez adjuk és folytonosan kevergetjük.

    Pirított kenyérkockával megszórva tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 1,5 liter csont lé
  • 0,5 liter tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 20 dkg vaj