Frankfurti leves Lelle mamától

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
    A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, hideg vízbe tesszük.
    A virslit felkarikázzuk.
    A sárgarépát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük.
    A kelkáposztát megtisztítjuk, félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját és felkockázzuk.
    Egy edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk a virslit. Kivesszük és félrerakjuk.
    A maradék olajat hozzáöntjük az edényben lévőhöz és ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
    Rátesszük a kelkáposztát és jól átforgatva picit sütjük.
    Amikor összeesik, a só felét ráhintjük és felöntjük 2 liter vízzel.
    Amikor felforr, hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit. Beleszórjuk a majoránnát, a köményt és a borsot.
    Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
    40 perc után kóstolunk és még fűszerezhetünk.
    A tejfölt a liszttel elkeverjük, hozzáadunk 2 merőkanál forró levest és csomómentes állagot elérve, egy szűrőn át a leveshez adjuk.
    Összekeverjük és a virslit is hozzáadva még pár percig forraljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 pár füstölt virsli
  • 50 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl étolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt bors